13 Haziran 2013 Perşembe

Çorum yemekleri etkinliği 5.tarif: İncir Uyutması














Etkinliğimizin 5.tarifi, özellikle Kargı ilçesi ve
çevresinde yapılan ve bizim ailede çok sevilen bir tatlı olan incir uyutması.
Bu sağlıklı ve nefis tarifi bizlerle paylaşan "Papatya Prenses" arkadaşımıza katılımı
için teşekkür ediyorum. Arkadaşımızın bir diğer etkinlik yemeği olan “Yumurtalı kurutulmuş fasulye kavurması” tarifine buradan ulaşabilirsiniz.





Malzemeler:




  • 18 tane incir

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker





Hazırlanması:




  • İncirleri on dakika ılık suda bekletin ve süzün.

  •  Eğer incirlerin
    ağzınıza gelmesini isterseniz küp küp doğrayın. 

  • İstemiyorsanız öyle bırakın.

  •  Süt ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Dikkat edin kaynamayacak sadece ısınacak. 

  • Tencereyi ocaktan alın ve incirleri ilave edin ve blendırdan geçirin.(küp
    doğradıysanız ve dişe gelmesini istiyorsanız blendırdan çekmeyin) 

  • Hiç vakit
    kaybetmeden tatlıyı kâselere paylaştırın.

  •  Kâselerin üzerini streç filmle
    kapattıktan sonra üzerine kalın bir bez/battaniye örtün ve 3–4 saat oda
    sıcaklığında mayalandırdıktan sonra buzdolabına kaldırın. 

  • Soğuduktan sonra
    servis yapın.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder