21 Haziran 2013 Cuma

Çorum yemekleri etkinliği 14.tarif: Haşhaşlı Çörek












Etkinliğimizin 14.tarifi Çorum’da çok sık yapılan bir hamur
işi olan haşhaşlı çörek. İlimiz buğday yönünden oldukça zengin olduğundan olsa
gerek çok fazla hamurlu lezzetler yapılır ve tüketilir.





Etkinliğimize
lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan haşhaşlı çörek tarifimizle katılan
Nemide Hanım’a teşekkür ediyorum…





Malzemeler:







  • 1s bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket kuru maya

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un (6 su bardağı)





 İç malzemesi; çekilmiş haşhaş + sıvıyağ





Hazırlanması:




  • Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık suyu, şekeri ve
    mayayı alıp karıştırın ve kabarması için 10 dakika kadar bekletin. 

  • Kabaran
    mayanın içerisine ılık süt, sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak
    memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 

  • Hamuru yarım saat kadar ağzı kapalı
    olarak bekletin.

  •  Mayalanan hamurunuzdan parçalar koparıp yağlanmış tezgâhta
    hamuru elinizle açın. 

  • İçerisine yağlı haşhaş sürüp rulo olarak sarın ve kendi
    etrafında döndürüp tepsiye dizin.

  • Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 

  • En
    son üzerine yumurta sarısı ve dövülmemiş haşhaş sürüp mayalanması için
    bekletin.

  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.








                                                                                      







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder