6 Nisan 2013 Cumartesi

Taze bakla yemeği













Malzemeler:







  • 1 kilo taze bakla

  • 1 orta boy kuru soğan

  • 1–2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 su bardağı sıcak su







Hazırlanması:




  • Soğanı yemeklik doğrayıp
    sıvıyağda kavurun.

  • İçerisine ikiye bölünüp yıkanmış ve suyu süzülmüş baklaları
    ilave edin. 

  • Baklaların üzerine 1 yemek kaşığı unu serpiştirin ve karıştırın. 

  • Sıcak suyu ilave edip kaynatın. 

  • Düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve kısık
    ateşte 15–20 dakika pişirin. 

  • Pişme süresi tencerenize göre değişecektir
    kendiniz ayarlayabilirsiniz. 

  • Piştikten sonra üzerine dereotu serpiştirip
    yoğurtla servis edebilirsiniz.










Ben normalde baklaları yukarıda
anlattığım şekilde pişiriyorum. Bazen de aşağıdaki şekillerde pişiriyorum siz
istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.



















İsterseniz; baklaları temizleyip,
yıkayın ve düdüklü tencereye alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve unu
serpiştirin. Sıcak suyu ve sıvıyağı ekleyip kaynadıktan sonra kapağını kapatın
ve kısık ateşte pişirin. Bu şekilde de soğanı kavurmadan bütün malzemeleri çiğ
ekleyip daha pratik olarak hazırlayabilirsiniz.





Ya da;





 Hiç un ilave etmeden sırasıyla tariflerde ki
aynı işlemleri uygulayarak pişirebilirsiniz. Ben çoğu zamanda bu şekilde
yapıyorum.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder