Küçüklerin ve hiç büyüyemeyen büyüklerin bayıldığı bir
lezzetin ev yapımı tarifini paylaşacağım bugün sizlerle. Eminim bizim ailede
olduğu gibi pek çok ailede de sevilecektir, özellikle de çocuklar tarafından.
Benim tam bir cocostar sevdalısı kızım pek beğendi. Yapımı da oldukça kolay,
malzemelerinse her evde bulunabileceğini düşünüyorum. Tek kötü tarafı bol
kalorili olması…
Malzemeler:
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kaymak (krema da kullanabilirsiniz)
- 2–3 yemek kaşığı pudra şekeri (ben kullanmadım)
Hazırlanması:
- Kaymağı ve şekeri karıştırma kabına alın.
- Üzerine yavaş
yavaş hindistan cevizini ilave ederek karışımı yoğurun. - Karışım toparlanınca
yoğurmayı bırakın. - Küçük bir kare ya da dikdörtgen borcam tepsiyi sudan geçirip
suyunu süzdürün. - Karışımın tamamını tepsinin içerisine döküp elinizle
bastırarak yayın. - Buzdolabında 1–2 saat bekleterek sertleşmesini sağlayın. (Ya
da dondurucuda 30–60 dakika arasında sertleşene kadar bekletebilirsiniz.) - Sertleşen cocostarları bıçakla istediğiniz büyüklüklerde
dilimlere ayırın. - Bir çaydanlığa ya da küçük bir tencereye su doldurup kaynatın.
- Üzerine ısıya dayanıklı cam bir kâse yerleştirip kâsenin içerisine çikolataları
koyun ve benmari usulü suyun sıcaklığı ile çikolataların erimesini sağlayın. - Eriyen
çikolataların içerisine cocostar dilimlerini atıp her yerinin çikolataya
bulanmasını sağlayın ve bir çatal yardımıyla alıp yağlı kâğıt serilmiş ir
tepsiye alın. - Bütün dilimlere de aynı işlemi uyguladıktan sonra tekrar buzdolabına
koyup bu defa çikolataların donmasını sağlayın. - Çikolatalar donduğu zaman
servis edin.
şeker sevenler ekleyebilirler.
Kaymağı da hazır kullanmadım. Yoğurt yaparken kaynattığım
sütten biriktirdiğim kaymağı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder