Cevabı baştan söyleyeyim “ıspanaklı kek kırıntıları”
Uzun zamandır paylaşmak istediğim bir yazı olsa da ancak hazırlayabildim fotoğrafları. İlk zamanlar ıspanaklı pasta yapmak için kullanıyordum pastalarda ıspanağı. Elimde kalan ıspanaklı kek kırıntılarını ise truff ya da kek topları yaparak değerlendirdim. Evde fıstık tozu kalmadığı bir gün daha sonra değerlendirmek üzere dondurucuya koyduğum ıspanaklı kek kırıntılarını kullanmak aklıma geldi pasta süslemesinde. Şimdilerde ıspanaklı kek kırıntılarını çoğu zaman Antep fıstığı yerine pasta ve tatlı süslemelerinde kullanmak için dondurucudan eksik etmiyorum. Tek yapmanız gereken ıspanaklı kek yapıp rondodan çekmek ve tepsiye serip biraz kurumasını sağlayarak ya da çok kısa bir süre fırınladıktan sonra dondurucuda saklamak. Ispanaklı kek yapmak ve nasıl toz haline getirdiğimize bakmak için burayı ve burayı tıklayın. Ben fotoğraflarda ki tatlıların süslemesinde toz haline getirdiğim ıspanaklı kekleri kullandım ve hiç anlaşılmadı (anlaşılsaydı da sorun olmazdı zaten),buda “mutfakta çareler tükenmez” felsefesinin kanıtı…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder