Uzun zamandır denemek istediğim kurabiyeleri, Şeyma’da da görünce yapmaya karar verdim. Ben kurabiyeleri kendi tarifimi kullanarak yaptım, sizlerde kendi tarifinizle deneyebilirsiniz.Önemli olan kurabiyelere ismini veren elmasa benzemesi için toz şekere bulanması. Çay davetleriniz için de oldukça şık ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Hazırlanması:
- Yumurta, oda sıcaklığında ki tereyağı, şeker ve sıvıyağı derin bir kabın içerisine alıp karıştırın.
- Kakao, un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yoğurun.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.(ben fındıktan biraz daha büyük parçalar kopardım.)
- Yuvarlakları bir tabağa koyduğunuz toz şekerlerin içerisine atıp şekere bulayın.
- Fırın tepsisine alıp ortalarına parmağınızın ucu ile bastırıp yuvarlaklar açın
- 180 derece fırında pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına eritilmiş çikolata döküp servis edin.
Not: Ben bazı kurabiyeleri sadece yuvarlak yaptım, sizde istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve tereyağına göre değişiklik gösterebilir, ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder