10 Ekim 2013 Perşembe

Pepeçura & kokulu üzüm muhallebisi &mısır unlu muhallebi














Uzun zamandır tadını merak edip denemek istediğim bir
tatlıydı. Açıkçası içerisinde ki mısır ununun ve kokulu üzümün uyumunu, nasıl
bir lezzet katacağını merak ediyordum. Arkadaşım kendi bahçelerinde yetişen
kokulu üzümlerden getirince deneme fırsatım oldu. Rengiyle, kıvamıyla,
lezzetiyle ve kokusuyla benden geçer not alanlar listesine eklendi kendileri J.Birçoğunuzun
da bildiği gibi Pepeçura daha çok Rize ve civarında yetişen üzümlerle yapılan
bir Karadeniz tatlısı. Benim kullandığım üzümler Çorum civarında yetişiyor,
belki bir gün Karadeniz bahçelerinde yetişen üzümlerle denemek de nasip olur…




























Malzemeler:




  • 3 su bardağı kokulu üzüm suyu

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı(tepeleme) mısır unu

  • 3 yemek kaşığı şeker





Hazırlanması:




  • Üzüm suyunu, nişastayı, mısır ununu ve şekeri bir tencereye
    alıp sürekli karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. 

  • Pişen muhallebinizi ara
    sıra karıştırarak ılınmasını sağlayın.

  •  Ilınan muhallebiyi servis kâselerine
    paylaştırın ve tamamen soğuması için dolaba kaldırın. 

  • Soğuduktan sonra servis
    edin.








Notlar: daha koyu kıvamlı bir muhallebi isterseniz mısır
ununu 2 yemek kaşığı kullanın. Şeker miktarı damak tadınıza ve üzümün
ekşiliğine göre değişebilir.





Üzüm suyunu elde etmek için; 3–4 salkım kokulu üzümü
tanelerine ayırıp yıkadım ve 3,5 su bardağı kadar su ile kaynattım. Soğuyunca tanelerini
süzüp suyunu muhallebi yapımında kullandım. Bu şekilde harika görünümlü bir
üzüm suyu elde ettim.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder