Peynirli kurabiyeleri seviyorsanız denenecekler listesine
ekleyip misafirlerinize bir bardak çayın yanında ikram edebileceğiniz bir
lezzet. En iyisi mutfağa gidip hemen
deneyin, benim gibi minik kızınıza ve kendinize ikram edinJ.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1–2 yemek kaşığı çörekotu
- 2 çay kaşığı şeker
- 50– 60 gr. Muratbey Van Otlu Peyniri
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı Hatap Un
Hazırlanması:
- Tereyağını eritip derin bir kâsenin içerisine alın.
- Üzerine
yumurta beyazı, sirke, sıvıyağ, çörekotu, şeker ve çatalla ezilmiş peyniri
ilave edin. - Karbonat ve unu da ilave edip hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar
koparıp elinizle yuvarlayın ya da çubuk şekli verin. - Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye dizip üzerlerine
yumurta arısı sürün. - 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder