“Ben peyniri ve zeytini ayrı ayrı severim, zeytinin de dolması olurmuymuş” diyenlere Muratbey’in Sürmeli peyniri ile denemelerini tavsiye ediyorum. Lezzetli ve şık sunumlu bir kahvaltılık çıkıyor ortaya. Tek zahmetli tarafı çekirdeklerini çıkarmak, onuda etli zeytin kullanarak halledebilirsiniz. Dolapta kırıntı halinde kalan peynirleri değerlendirmek için de ideal bir tarif…
Malzemeler:
- Siyah zeytin
- Muratbey Sürmeli Peynir
Hazırlanması:
- Öncelikle istediğiniz miktarda siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarın.
- Çay kaşığı yardımıyla peynirleri zeytinlerin içlerine doldurun ve servis tabağına alın.
Not: Daha sert bir peynir kullanacaksanız peynirleri bir kâsenin içerisine alın ve üzerine çok az süt ya da yoğurt ilave edip çatal yardımıyla karıştırarak sürülebilir kıvama getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder