23 Ocak 2013 Çarşamba

Süt Reçelli Çirkin & Kaya Kurabiye






 



Aslında niyetim buradaki tarifi kullanarak farklı bir kurabiye yapmaktı. Ama tarifteki margarin miktarı gözümü korkutunca kendimce tarifi değiştirip süt reçeli ve üzüm ilavesi ile çirkin kurabiyeler yaptım. Bu kurabiyeler sadece sıvıyağ kullanılarak yapılanlarında çok lezzetli olduğunun kanıtı oldular. Bu kurabiyeler çok güzel olmuş denemek isterim diyorsanız öncelikle buraya tıklayarak süt reçeli tarifini hazırlamanız gerekiyor. Yok, ben bunları istemem başka bir kurabiye yaparım diyorsanız blogdaki diğer kurabiye tarifleri için burayı tıklayabilirsiniz.

Malzemeler:




  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı şeker

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • Yarım su bardağı süt reçeli

  • Yarım su bardağı kuru üzüm

  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı HATAP un
















Hazırlanması:





  • Yumurta, şeker, sıvıyağ ve süt reçelini karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.

  • Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yoğurun.

  •  En son ceviz ve üzümleri de ilave edip hamura karışmaları için son bir kez daha yoğurun.

  • Elinizle ya da tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar koparıp çok fazla düzeltmeden fırın tepsisine yerleştirin.

  • 180 derece fırında üzerleri çok fazla kızarmadan alın.









Not: kullandığınız süt reçelinin kıvamına göre un miktarında azalma ya da artma olabilir, şekil verebileceğiniz ele yapışmayan bir hamur yoğurun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder