Aşure yapmaya ara verip sizlerle, Arzu’nun sofrasında bahsettiğim, rengiyle ve lezzetiyle çok seveceğinizi düşündüğüm pembe (ya da mor ) salatayı paylaşıyorum:::)))).Çay sofralarında benim gibi hamur işinden çok salata sevenler ve farklı salata tarifi arayanlar için ideal bir tarif…
Malzemeler:
- Yarım adet pancar turşusu
- 1 paket tel şehriye
- 1 kâse yoğurt
- Mayonez
- Tuz
- Sarımsak
Hazırlanması:
- Tel şehriyeleri sıvıyağda çok az kavurup sıcak su ilave edip pişirin.
- Pişirdiğiniz tel şehriyeleri ara sıra karıştırarak soğutun.
- Soğuyan tel şehriyeleri derin bir kaba alın ve üzerine yoğurt, mayonez, tuz, ezilmiş sarımsak ve küçük doğradığınız pancar turşusunu ilave edip karıştırın.
Benden notlar;
- İsterseniz tel şehriyeleri bol suda makarna haşlar gibi haşlayabilirsiniz ama bana pilav gibi pişirildiğinde ki tadı daha lezzetli geliyor.
- Daha önce yazdığım tel şehriye salatasının tarifine buradan ulaşabilir ve nasıl pişirildiğine bakabilirsiniz.
- Salatanın içerisine haşlanmış tavuk ve iri dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz yakışacaktır.
- Sarımsak ve mayonez kullanmak isteğinize kalmış, kullanmayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder