5 Aralık 2011 Pazartesi

Pancarlı tel şehriye salatası ya da Pembe Salata









 



Aşure yapmaya ara verip sizlerle, Arzu’nun sofrasında bahsettiğim, rengiyle ve lezzetiyle çok seveceğinizi düşündüğüm pembe (ya da mor ) salatayı paylaşıyorum:::)))).Çay sofralarında benim gibi hamur işinden çok salata sevenler ve farklı salata tarifi arayanlar için ideal bir tarif…



Malzemeler:




  • Yarım adet pancar turşusu

  • 1 paket tel şehriye

  • 1 kâse yoğurt

  • Mayonez

  • Tuz

  • Sarımsak




Hazırlanması:




  • Tel şehriyeleri sıvıyağda çok az kavurup sıcak su ilave edip pişirin.

  •  Pişirdiğiniz tel şehriyeleri ara sıra karıştırarak soğutun.

  • Soğuyan tel şehriyeleri derin bir kaba alın ve üzerine yoğurt, mayonez, tuz, ezilmiş sarımsak ve küçük doğradığınız pancar turşusunu ilave edip karıştırın.


Benden notlar;




  • İsterseniz tel şehriyeleri bol suda makarna haşlar gibi haşlayabilirsiniz ama bana pilav gibi pişirildiğinde ki tadı daha lezzetli geliyor.

  • Daha önce yazdığım tel şehriye salatasının tarifine buradan ulaşabilir ve nasıl pişirildiğine bakabilirsiniz.

  • Salatanın içerisine haşlanmış tavuk ve iri dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz yakışacaktır.

  • Sarımsak ve mayonez kullanmak isteğinize kalmış, kullanmayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder