17 Şubat 2011 Perşembe

Midye Tatlısı (Baklavası)








Aslında tarifi görümcemden alalı bir kaç yıl oluyor, o zaman fotoğrafını da paylaşmışım ama bir türlü yazıp eklemek nasip olmamış bloğa.Bu sene bayram tatlılarını yayınladığımda görümcemin hazırladığı midye tatlılarını da eklemiştim.En nihayetinde mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bu harika tatlının tarifini yazıyorum.Sizlerde bayram tatlıları listenize alın ya da davetlerinizde yapıp sevdiklerinizle paylaşın ve farklı görünümü ile beğenileri duymaya hazır olun::)).Kendi yaptığımda inşallah yapım aşamalarını da eklerim.

Bir de bir süre önce fotoğraf makinem bozuldu ve yenisini almayı düşünüyorum. Fikir olması açısından kullandığınız modelleri yazarsanız sevinirim…

Son bir notta; Bir türlü düzelmeyen net arızası nedeniyle verdiğimiz 3 haftalık aradan sonra yayınımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz:::))













Malzemeler:


  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 2 Yumurta

  • 1 paket yaş maya (42 gr.)

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 tutam tuz

  • Aldığı kadar un


Şerbeti için;




  • 4,5 su bardağı şeker

  • 4 su bardağı su

  • Birkaç damla limon suyu




İç malzemesi için;1 su bardağı ceviz

Üzeri için; 1 paket margarin ya da tereyağı

Açmak için; yeteri kadar nişasta

Hazırlanması:




  • Derin bir kabın içerisine sütü ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştırın.

  • Sıvıyağ, yumurta, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.

  • Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

  • Hamuru hiç dinlendirmeden 20 bezeye (parçaya) ayırın.

  • Her bezeyi arasına nişasta serperek küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın.(Baklava yaparken açtığımız gibi)

  • Açtığınız tatlı tabağı büyüklüğündeki hamurlardan 5 tanesini aralarına tekrar nişasta serperek üst üste koyun.

  • Üst üste koyduğunuz 5 tane hamur parçasını servis tabağından biraz büyük bir şekilde açın.

  • Açtığınız hamuru rulo yaparak sarın.

  • Bıçakla çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde dilim dilim kesin.

  • Kestiğiniz rulo dilimlerinin içerisine ceviz koyup poğaça gibi katlayıp yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.

  • Üzerlerine eritilmiş margarin ya da tereyağı sürün.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Not:




  • Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak.

  • Hamuru hiç dinlendirmeden (mayalanmasını beklemeden) açın ki şekli daha düzgün olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder