Dördüncü dişi geçen haftalarda çıkmışken arkadaşlarımın gelmesini de fırsat bilip verda suya diş buğdayı yaptım, yanında doğum günü pastası ile. Önceki günün akşamında kesilen suların misafirlerimden birkaç saat önce gelmesinin de etkisiyle istediğim gibi olmasa da çocuklar (özelliklede büyük kızım) çok beğendi pastayı. Kendi diş buğdayını bayılarak yediği notunu da yazayım ileride okuyup gülümsemesi adına… Belki de zamanın çabucak geçmesinin şaşkınlığıyla arşivdeki yazılarımı okuyorum sık sık şu sıralar…
Unutmadan Verda Su önce makası sonra da kalemi aldı, sonucu hep birlikte ilerleyen yıllarda görebiliriz inşallah…
Aslında bayram tatilinden önce paylaşmak istediğim birkaç tarif daha var, yetiştirebilirsem yazarım. Bu vesileyle de şimdiden herkesin bayramını kutluyorum… Ben bu bayram inşallah tüm sevdiklerimle beraber olacağım... Bizlerinde bir gün onların yerinde olacağımızı düşünüp büyüklerimizi ziyaret edelim ve sevindirelim onları da… Umarım içinize sinen, güzelliklerle dolu ve sevdiklerinizle beraber olacağınız bir bayram geçirirsiniz…
Menümüz;
Diş Buğdayı
- 1 su bardağı nohut
- Tuz
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın ertesi gün üzerini geçecek kadar su ilave edip tamamen yumuşayana kadar pişirin. İsteğinize göre tuz, karabiber ya da narlı ya da tarçın ve şekerli servis edin.
Doğum günü pastası
- Gülsen'in İncirli ruloları
Aslı'nın kıymalı böreği
- Birsen'in Tuzlu simitleri (tarif için tıklayın)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder