Verda Su’yun diş buğdayında çok beğenilen lezzetlerden bir tanesiydi, sevgili Gülsen’in hazırlayıp getirdiği bu nefis rulolar. Çay daveti sofralarınız için harika bir tarif, mutlaka deneyin derim. Bir de itiraf, fotoğrafını çekebilmek adına son bir dilim kurabiyeyi Bengisu’dan kurtarmak için epey çaba sarf ettim:J)).Dışı sert içi yumuşak olan bu kurabiyelere kuru üzümler çok yakışmıştı…
Malzemeler:
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- yarım çay bardağı toz şeker
- 5 -6 adet küçük doğranmış kuru incir
- yarım çay bardağı kuru üzüm
- yarım çay bardağı dövülmüş fındık ya da badem (kullanmayabilirsinizde)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
İç malzeme için; yumurta, süt, şeker, kakao ve tarçını iyice karıştırıp incir, kuru üzüm ve bademleri ekleyin.
Hazırlanması:
- Unu ve kabartma tozunu eleyip derin bir kaba alın.
- Üzerine yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.
- Üzerlerine incirli iç harcı paylaştırarak sürün ve rulo yapın.
- Streç filme sarıp dondurucuda yarım saat bekletin. ( Arkadaşım bir gece önce hazırlayıp dolapta bekletip ertesi gün pişirmiş)
- Bu sürenin sonunda dolaptan çıkartıp 1 cm kalınlığında dilimleyin ve bu dilimleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 175 derece de 20–25 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder