11 Nisan 2010 Pazar

Tahinli Kurabiye









Klasik tahin helvasını seviyorsanız ve kurabiye yerken ağzınızda tahin helvası tadını almak istiyorsanız bu kurabiyeler tam size göre! Tadına bakanlara tahin helvası ile yapıldığını düşündüren bir lezzet.Bol enerji içerdiğinden kışın yapmanızı tavsiye ederim::))))



Bu harika kurabiye tarifini PDÇS Etkinliği 57’nin ev sahibi sevgili Hümeyra’ya (Hümeyra’nın Yeri) gönderiyorum.







Tarifin aslı için burayı tıklayın. Teşekkürler Şükran(Elmalı Turta)!





Malzemeler:






  •  1 su bardağı tahin

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  •  1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • 1 paket vanilya

  • 2,5 su bardağı un





















Hazırlanması:






  • Tahin, sıvıyağ, pudra şekeri, ceviz ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve karıştırın.

  •  Unu karışıma azar azar ilave edin. Gerekirse un ilavesi yapın.

  •  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.

  • Üzerine bastırmadan yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

  • Fırının içerisinde soğuttuktan sonra servis tabağına alın ki dağılmasınlar.








Benden notlar;






  • Kurabiyeleri hem cevizli hem de ceviz eklemeden denedim, eklenmemiş halini daha çok beğendim.

  • Ceviz eklemediğiniz zaman un miktarını arttırmanız gerekebilir.

  • Mutlaka fırının içerisinde soğutun, yoksa kurabiyeler dağılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder