2 Temmuz 2009 Perşembe

Kekikli Fırın Patates











Benim çok sevdiğim, özellikle tavuk yemeklerinin yanına ve kahvaltıya çok yakıştırdığım bir lezzet…


Malzemeler:

  • 5–6 adet patates
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Patateslerin kabuklarını soyun (eğer patatesleriniz taze ise kabuklarını soymadan iyice yıkayın, topraklarını temizleyin) ve iyice yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Bir bıçak yardımıyla elma dilimi şeklinde ortadan dörde bölün (isterseniz farklı şekiller çıkarıp, şık sunumlar yapabilirsiniz).
  • Bir kabın içerisine alıp istediğiniz miktarda tuz, kekik, baharat ve birazda sıvıyağ ekleyip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine alıp 200 derece fırında arasıra karıştırarak pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder