Aslında bu tatlının ismi “doğal, katkısız, meyveli kış tatlısı “ olmalıydı:::))
İçerisinde ana malzemesi cennet hurması (Trabzon hurması) olan bir tatlı yapmak epeydir aklımdaydı. Kayınvalidemin bahçeden getirdiği olgunlaşmış hurmalarla denedim bugün, biz tadını çok beğendik. Bence tek eksiği kuru kayısıları sıcak suda bekletmeden doğradığım için yerken hissedilen hafif sertlikti. Siz isterseniz bunu dikkate alıp önceden sıcak suda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Son anda evde bir gece önceden kalan kestaneleri de eklemeyi iyi ki akıl etmişim zira çok yakışmışlardı. Son dakika misafirleriniz ve ani tatlı istekleriniz için de çabucak yapılabilecek çok pratik bir tatlı. Yerken kendinizi fazla kaptırmamanız için tam bir enerji deposu olduğu uyarısını da yaparak mutlaka deneyin derim…
Malzemeler:
- 2 adet cennet hurması
- 1 adet muz
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 5 adet kuru kayısı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 5–6 adet kestane
- 2 çay kaşığı bal
Hazırlanması:
- Cennet hurmalarının kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Kuru üzüm ve kuru kayısıları yıkayıp kayısı ve kestaneleri küçük doğrayın.
- Servis bardaklarına ya da kâselere birer yemek kaşığı hurma paylaştırın.
- Üzerine doğranmış muz, ceviz, kestane, kuru üzüm ve kayısı ekleyin.
- Tekrar hurma paylaştırın ve kalan muz, ceviz, kestane, kuru üzüm ve kayısıları ilave edin.
- En son kalan hurmaları da paylaştırıp üzerine ceviz serpin ve bal gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder