17 Mayıs 2011 Salı

Beşamel soslu-tavuk kıymalı ıspanak yemeği














Sıkça yaptığım tavuk kıymalı ıspanak yemeğini farklı bir şekilde denemek istedim. Daha önce Lama’nın bloğunda görüp denediğim beşamel soslu tavuk tarifini de çok beğenmiştim. O tariften yola çıkarak ıspanaklara beşamel sos ekledim. Aile de herkesin severek tükettiği bir lezzet oldu. Taze soğan eklemeyebilirsiniz, ben evdekileri değerlendirme amaçlı ilave ettim.










Malzemeler:




  • Yarım kilo ıspanak

  • 1 su bardağı tavuk kıyması

  • 1 orta boy kuru soğan

  • 2–3 dal taze soğan

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanması:






  • Tavuk kıymasını sıvıyağda kavurun.

  •  Taze soğanı ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp kıymalara ekleyin ve kavurun.

  • Doğranmış, yıkanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip ıspanaklar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

  • Unu ilave edip birkaç defa karıştırın ve soğuk sütü ilave edip ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.

  • En son tuzunu ilave edip servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder