Sıkça yaptığım tavuk kıymalı ıspanak yemeğini farklı bir şekilde denemek istedim. Daha önce Lama’nın bloğunda görüp denediğim beşamel soslu tavuk tarifini de çok beğenmiştim. O tariften yola çıkarak ıspanaklara beşamel sos ekledim. Aile de herkesin severek tükettiği bir lezzet oldu. Taze soğan eklemeyebilirsiniz, ben evdekileri değerlendirme amaçlı ilave ettim.
Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- 1 su bardağı tavuk kıyması
- 1 orta boy kuru soğan
- 2–3 dal taze soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanması:
- Tavuk kıymasını sıvıyağda kavurun.
- Taze soğanı ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp kıymalara ekleyin ve kavurun.
- Doğranmış, yıkanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip ıspanaklar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Unu ilave edip birkaç defa karıştırın ve soğuk sütü ilave edip ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
- En son tuzunu ilave edip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder