Hafta sonu akşam yemeği sofrasından bir tarif. Kereviz için farklı tarifler arayanlar ve benim gibi sağlıklı beslenmeye çalışanlar için gelsin bu harika salata…
Malzemeler:
• 1 adet orta boy kereviz
• 1,5 su bardağı yoğurt (suyu süzdürülmüş)
• Yarım su bardağı ceviz
• Tuz
Hazırlanması:
• Öncelikle yoğurdu tel süzgecin üzerine alın ve 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürün.
• Suyunu süzdürdüğünüz yoğurdu derin bir kaba alın.
• Üzerine ceviz, tuz ve isteğinize göre doğranmış dereotu ekleyin
• Kerevizin kabuklarını bıçak yardımıyla soyun ve yıkayın.
• Yıkadığınız kerevizi vakit kaybetmeden yoğurdun içerisine rendeleyin ve karıştırın.
• Servis tabağına alın, üzerini ceviz ve dereotu ile süsleyin.
• Buzdolabında soğutup servis yapın.
Benden notlar;
Kerevizi soyduktan sonra direk yoğurdun içerisine rendeleyin. Yoksa çok çabuk kararıyor. İsterseniz limonlu suyun içerisinde de bekletebilirsiniz.
Ben bir kısmını tabakta bir kısmını da ortakal dilimlerinin üzerinde servis ettim.
İsterseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder