21 Nisan 2010 Çarşamba

Limonlu Bar (Zitronen Bars)











Sanırım bu kış hiç tüketmediğim kadar limon tüketip, limonlu lezzetler hazırladım. İçlerinden en sevdiğimiz özellikle de kızımın bayıldığı lezzet ise bu nefis limonlu barlar oldu. Hala ara sıra aklına geldikçe “hani benim çok sevdiğim, limonlu bir şey var ya ondan yapar mısın? Diyor”.Kızım çok sevmişse Ab-ı Hayat’a yazılmayı hak ediyor demektir deyip tarife geçiyorum:::)))))



Tarif ve bardak ölçüleri için teşekkürler Damak Tadı (Gül)!





Malzemeler:





Tabanı için;






  • 1/2 su bardağı (100 gr) un

  • 2 yemek kaşığı (45 gr) pudra şekeri

  • minicik tuz

  • 70 gr soğuk tereyağı


Üzeri için;




  • 1 su bardağından 1 parmak eksik (175 gr) şeker

  • 3 yumurta

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 3 yemek kaşığı un (60 gr)

  • minicik tuz

  • 2 limonun suyu



Tepesi için; pudra şekeri



Hazırlanması:




  • Tabanı için verilen malzemeleri yoğurun.

  • 20x20 cm boyutlarındaki bir tepsinin (borcam kullandım) içerisine yağlı kâğıt serin.

  • Hamuru elinizle yayıp üzerine yağlı kâğıt ve nohut koyup 20 dakika pişirin. Nohutlar, hamurun kabarmaması için ağırlık görevi yapacaklar.(ben kullanmadım)

  • Üzeri için verilen malzemeleri mikser ile çırparak hazırlayın.

  • 20 dakika pişen hamurun üzerinden nohutları alın ve karışımı pişen hamurun üzerine döküp 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika daha pişirin.

  • En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder