23 Aralık 2009 Çarşamba

Un Helvası

















Kızım uzun süredir yazın İstanbul’a gittiğimizde büyük teyzemin yaptığı un helvasından yapmamı istiyordu. Bende annemi arayıp teyzemin helvayı nasıl yaptığını sorup tarifini aldım. Sonuçta kızım tadına bakar bakmaz orada yediğimin aynısı olmuş diyerek aynı akşam neredeyse hepsini bitirdi.












Malzemeler:









  • 1,5 su bardağı un



  • Yarım su bardağı sıvıyağ



  • 2 yemek kaşığı tereyağı







Şerbeti:






  • 1,5 su bardağı su



  • 1 su bardağı şeker




Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.




















Hazırlanması:






  • Sıvıyağı ve tereyağı teflon bir tavaya alın ve üzerine unu ilave edin.



  • Kısık ateşte unun rengi değişene kadar kavurun.(bu aşamada biraz sabırlı olmanız gerekebilir).



  • Unun rengi istediğiniz kıvama gelince sıcak şerbeti azar azar ilave ederek unu karıştırmaya devam edin.



  • Un şerbetini çekince tavayı ocaktan alın demlenmesi için kapağını kapatın.



  •  İstediğiniz şekli vererek servis edin.



Benden bir not; malzeme miktarını az tutarak helvayı yaptığınız gün tüketin. Hatta bizim gibi ılık hali daha çok hoşunuza gidebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder