Bu hafta mutfaktan bol çikolatalı lezzetler çıktı. Bunlardan
bir tanesi de parça çikolatalı kurabiyelerdi. Evde çocuklar tarafından çok
sevilince buraya da yazmaya karar verdim. Aslında kurabiyeler kategorisinde
buna benzer birçok kurabiye tarifi var. Sıkça yaptığım tam buğday unlu halini
de bir gün yazmak nasip olur inşallah J.Hamurun içerisinde
hafifçe eridiği için parça çikolatayı kurabiye ve keklerde kullanmayı seviyorum.
Damla çikolataya göre daha lezzetli oluyor…
Malzemeler:
- 100 gr margarin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı+2 yemek kaşığı Hatap un
- 60 gr. sütlü çikolata
Hazırlanması:
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin ve tereyağını
karıştırma kabına alın. - Üzerine şeker, yumurta ve sıvıyağı ekleyip elinizle
iyice karıştırın. - Kabartma tozunu ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek hamur
yoğurun.(ben bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur
elde edene kadar 3,5 su bardağına yakın un kullandım ama sizin un miktarınız
değişiklik gösterebilir.) - Hamura bıçakla küçük parçalara ayırdığınız sütlü çikolatayı ilave edip çok az yoğurun.
- Hamuru buzdolabına koyup beş dakika kadar
bekletin. - Hamuru parçaya ayırıp birinci parçayı buzdolabı poşetinin arasında
merdane yardımıyla açın.(Kurabiye hamurunu buzdolabı poşetinin
arasında açarsanız daha düzgün bir şekli oluyor) - Çay bardağı yardımıyla yuvarlak ya da istediğiniz kalıpla
şekiller verin. - Kalan kurabiye hamurlarınızı da aynı şekilde açıp, kesin ve
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzerleri çok fazla kızarmadan pişirin. - İsteğinize göre üzerini eritilmiş
çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder