10 Mayıs 2014 Cumartesi

Evde Beze Yapımı









 














Kızlarımın çok sevdiği bir lezzet olunca evde sıkça yapıyorum. Limonlu ve kakaolusunu da denedim ve ikisinde de başarılı bir sonuca ulaştım. Benden hatırlatması; pişmesi uzun sürüyor olmasına rağmen bitmesi çok kısa sürüyor.




















Malzemeler:




  • 3 yumurta beyazı

  • 1 su bardağından bir
    parmak eksik toz şeker

  • Çok az tuz

  • 3–4 damla limon suyu





 Hazırlanması:




  •  Yumurta beyazlarını bir
    tencereye alıp üzerine bir tutam tuz, limon suyu ve şekeri ilave edin. 

  • Tencereyi ocağa yerleştirin ve ateşi en kısığa açın. 

  • Yumurta beyazlarını
    mikserle sürekli çırpmaya başlayın. 

  • Yaklaşık 10–12 dakika sürekli çırparak
    yumurta beyazlarının sertleşmesini sağlayın.

  • Çırpma esnasında ocak en kısık
    derecede açık olmalı. 

  • Sertleşen yumurta beyazlarını hemen krema torbasına ya da
    buzdolabı poşetine alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekilli olarak
    sıkın. 

  • 100 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. 

  • Sürenin sonunda fırını
    kapatıp bezeleri fırının içerisinde soğumaya bırakarak iyice sertleşmesini
    sağlayın.










Notlar: bezelerin
büyüklüğüne göre süre kısalıp uzayabilir. Küçük şekil verilmiş bezeler 50
dakikada pişebiliyor. Yumurta beyazlarının çırpılması esnasında ocak en kısık
derecede açık olmalı. Mikserinizi çok kısa süreli dinlendirin ki bozulmalar
olmasın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder