4 Eylül 2013 Çarşamba

Taze fasulye kızartması














Tatilde annemin çok sık yaptığı bir lezzetti ama ben bir
türlü fotoğraflayamamıştım. Yeğenimin eşinin bizler için hazırladığı kahvaltı sofrasında da yerini alınca bu defa hemen fotoğrafladım. Denemek isteyenler
için bir not: tazecik ince fasulyelerle yaparsanız daha nefis bir kahvaltılık
lezzet elde etmiş olursunuz. İster domates sos ile isterseniz de yoğurtlu sos
ile servis edebilirsiniz.








 Malzemeler:




  • Yarım kilo taze fasulye





 Kızartmak için; sıvıyağ


Üzeri için; domates sos





Hazırlanması:
































  • Taze fasulyelerinizin özellikle ince olanlarını seçip ayıklayın.

  • Yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın.

  •  Bol sıvıyağda kızartın ve fazla yağının
    süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alın.

  •  Servis tabağınıza alıp üzerine domates
    sos gezdirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder