Arşivden bir tarif, buradaki yazımda paylaştığım mini iftar sofamız için hazırlamıştım. Biraz farklılık yapıp köfteli olarak denemiştim, biz bu haliyle de çok sevdik. Siz isterseniz köfte yerine orijinalinde ki gibi kuşbaşı etli olarak deneyebilirsiniz.
Tarifte ayrıntılı malzeme listesi yok bu defada maalesef, zaten gerekte yok. Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp (orijinalinde rendenin iri tarafı ile rendelenir ama ben bu haliyle daha çok sevdiğim için doğramayı tercih ettim) güzelce yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını kâğıt havlu ile süzüp servis tabağına alın. Üzerine isterseniz yoğurt ve salçalı sos gezdirin. En üste de kendi tarifinizle hazırlayıp, kızarttığınız köfteleri yerleştirip sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder