Evde tavuk dürüm yapmaya karar verdiğimde lavaşları da evde yapmak için hamuru hazırladım. Dışarıda ki işlerimizi halledip gelene kadar hamur mayalanmıştı. Lavaşları açarken diğer taraftan da tavuk dürümü pişirdim. Normalde etleri baharatlayıp dondurucuda birkaç saat beklettikten sonra doğruyorum. Bu defa etleri dondurmak için vaktim olmadığından uzun ince şeritler halinde doğrayıp hemen kızarttım. Bu haliyle de çok kolay ve lezzetli oldu…
Malzemeler:
- 1adet tavukgöğsü
- 1 adet tavuk but
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
Hazırlanması:
- Tavukgöğsünü ve budunu ince uzun şeritler halinde doğrayın.
- Teflon tavaya sıvıyağı ilave edip ısınmasını bekleyin.
- Kızgın tavaya etleri ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak soteleyin.
- Pişmesine yakın etlere yarım ay doğranmış kuru soğanları ilave edin.
- Etler pişip soğanlar karamelize olmaya başladığında ocağın altını kapatıp isteğinize göre baharat ekleyin.
- Lavaşlarınızın arasına etleri yerleştirip dürüm yapın.
- Yanında ayranla ya da turşu suyu ile servis edin.
- Sonrada bunlar harika olmuş cümlesini duymanın mutluluğunu yaşayın.
Benden notlar;
İsterseniz sadece tavukgöğsü kullanabilirsiniz.
Ben daha lezzetli olsun diye bir adet de but ekledim.
Etlerle pişen ve karamelize olan soğanlar kesinlikle ayrı bir lezzet veriyor.
Biber salçası ise lezzetinin yanında tavuk etinin daha güzel kızarmasını sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder